Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler studenter söker till Mittuniversitetet: "Ser att det överlag är starka siffror"

Antagningen till vårterminen har stängt och till Mittuniversitetet har omkring 18 600 personer sökt utbildning. Det är ungefär 400 fler än jämfört med förra året.

Utvecklingen med sökande till Mittuniversitetet är positiv jämfört med riket i övrigt där det snarare syns en svag minskning av antalet sökande med 0,2 procent.

− Vi ser att det överlag är starka siffror för Mittuniversitetets del. Vi har faktiskt fler sökande trots att utbudet minskat något totalt sett jämfört med ifjol, uppger Anders Fällström, rektor i ett pressmeddelande.

Förra året sökte omkring 18 200 personer till Mittuniversitetets utbildningar, till vårterminen är det nu runt 18 600.

− Socionomprogrammet befäster sin position som en av våra viktigaste och mest eftertraktade utbildningar med flest antal förstahandssökande av alla program. Antalet förstahands sökande hardessutom ökat jämfört med ifjol, uppger Anders Fällström i pressmeddelandet.

FLER NYHETER:

Klättrade upp på tak – sparkade sönder ruta

För Plus-kunder: Efter kommunens p-höjning – nu kan billig pendlarplats stå på tur

Greenpeace-aktionen: Östrand blockerades av aktivister – 40-tal personer misstänkta för brott

För Plus-kunder: Efter kraftiga höjningen av p-avgifter – kommunen svarar på kritiken

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.