Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler tränare i GIF är fel väg att gå

Annons

Efter att läst sportchefen Hagbloms förslag om framtiden, trodde jag först det var ett aprilskämt. Men så var icke fallet.

Sportchefens idé är, trots kärv ekonomi, att utöka staben med ytterligare en tränare, en med spetskompetens för att jobba med unga talanger.

Årets klena resultat hade i många andra klubbar resulterat i att tränarna fått lämna skutan. Men inte i GIF Sundsvall. Där föreslår sportchefen att vi avstår från ett spelarköp för att få in en ytterligare tränare.

■■ Läs fler insändare på ST Opinion

De offensiva satsningar som görs av klubben och spelarna, för att minska det ekonomiska underskottet, är positiva. Men det kortsiktiga och långsiktiga målet måste vara att ha en trupp som klarar utmaningen oavsett serie.

Ekonomiska öppningar måste resultera i kloka spelarköp, inte fylla på i tränarstaben.

En ny sportslig ledning för GIF är nödvändig, oavsett hur det blir nästa år. Jag är bekymrad ifall inte styrelsen ser detta.

Urban Hagblom har rätt i att det måste in spetskompetens, men det måste främst gälla huvudtränaren. Ett bra val skulle vara Örebros tidigare tränare Alexander Axén.

Supporter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel