Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bråk på asylboende i Torpshammar – slogs med spadar

Flera större bråk har utbrutit på ett asylboende i Torpshammar.
Polisen har fått åka skytteltrafik de sex milen från Sundsvall.
– Tre gånger har vi varit ut det här dygnet, med två bilar varje gång, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid länspolisen.

Vid 19-tiden på lördagskvällen larmades polisen ut till ett asylboende i Torpshammar med anledning av ett stort bråk med uppskattningsvis 10–15 personer inblandade.

Två patruller skickades ut från Sundsvall. När patrullerna kom fram var stämningen upprörd. Det framkom att spadar använts som tillhyggen under bråket.

En anmälan respektive motanmälan om misshandel upprättades och patrullerna lämnade platsen.

Bara ett par timmar senare, vid 23-tiden, gick larmet igen och två patruller skickades ut på nytt. Även denna gång med 10–15 personer inblandade i ett större bråk.

– När vi kommer dit springer de dock därifrån. Ett vittne dock att en person gått in i ett rum och slagit en annan person, men vi hittar ingen målsägare. Det är ingen som vill medverka, säger Martin Södervall.

Polisen lämnar därmed platsen igen efter att ha medlat.

– Vi var även där med två bilar klockan 02 natten mot lördagen, så totalt tre gånger har det blivit det här dygnet, säger Martin Södervall.