Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera drograttfyllor i länet under natten

Ett flertal bilister har blivit stoppade bakom ratten med narkotika i kroppen.

Annons

Under natten mot lördag har polisen stoppat flera rattfyllerister runt om i länet. Den första inträffade strax efter klockan 22 då ett vittne larmade polisen med anledning av att en misstänkt drogpåverkad man körde omkring på en moped i Granlo strax utanför Sundsvall.

En stund senare påträffade en patrull mopedisten, en man i 20-årsåldern, som nu är misstänkt för drograttfylleri.

Vid midnatt stoppades nästa drograttfyllerist, i samband med en nykterhetskontroll i Järvsta-Lugnvik, Örnsköldsvik. Vid en av kontrollerna fattade polisen misstanke mot en man i 40-årsåldern, som fick följa med till polishuset för vidare provtagning och förhör och som även han nu är misstänkt för drograttfylleri.

Vid tvåtiden var det dags ige, på Sörbyvägen i Örnsköldsvik, då en patrull ånyo vid en trafikkontroll stoppade ett fordon. Även här fick föraren följa med till stationen för provtagning och förhör och misstänks nu för drograttfylleri.

– Det har varit ganska lugnt så då har patrullerna haft tid att jobba med trafikkontroller, säger Jessica Jonsson, Kc-befäl vid länspolisen.

Därutöver har polisen under natten påträffat tre personer som varit misstänkt narkotikapåverkade och därmed gjort sig skyldiga till ringa narkotikabrott, däribland en man i 20-årsåldern i Sollefteå som försökte springa ifrån polisen.

– Han satt som passagerare i en bil och anade väl vad som var på gång, men han hann inte många meter, säger Jessica Jonsson.