Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera fall av misshandel utomhus under natten – en man gripen

Ett par började bråka på gatan och mannen slog kvinnan ett flertal gånger med knytnäven.
Misshandeln slutade inte förrän polisen kom till platsen.

Annons

Klockan 00:26 larmades polisen om ett bråk utomhus på Skönsmon i Sundsvall.

– Ett par började bråka rätt högljutt utomhus och vittnen larmade polis, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

– Han ska ha slagit henne med flera knytnävsslag mot huvudet och det var en fullt pågående misshandel när polisen kom till platsen. Hon låg då ner på marken.

Mannen greps och kvinnan fördes till sjukhus med okända skador.

Mannen, som är i 20-årsåldern, var berusad och i behov av att sova ruset av sig innan han kan förhöras under söndagsmorgonen. Därefter beslutar en åklagare om mannen ska anhållas eller ej.

Cirka en timme efter den första misshandeln larmade en man 112 efter att ha blivit misshandlad på Nybrogatan utanför Bishop's Arms. Bråket ska ha börjat inne på restaurangen och fortsatt ut på gatan.

– Det är ett klassiskt krogtjafs, två män som har börjat bråka med varandra och den ena tycker sig ha blivit misshandlad. En tredje ska träda in och medla men får också en smäll, säger Robert S Öhman.

Det var mannen som gick emellan i bråket som larmade SOS Alarm. När polisen kom fram hade den misstänkte gärningsmannen lämnat platsen. Det är oklart om de inblandade känner varandra sedan tidigare.

– Den misstänkte gärningsmannen är inte namngiven i anmälan, men det finns några vittnen på plats, säger Robert S Öhman.

Ingen ska ha ådragit sig några allvarligare skador i det ärendet.