Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera herrallsvenska spelare spelmissbrukare – förre Giffaren: "Rädd över utvecklingen"

Det finns ett stort mörkertal av spelberoende herrspelare i Allsvenskan.
Förre Giffaren Tobias Eriksson har varit offentlig med sitt missbruk – och är orolig.
– Jag tror att vi löper större risk än andra, säger han till DN.

Läs också: Tobias Eriksson om sitt spelberoende

Ljusdalssonen och före detta GIF Sundsvallsspelaren Tobias Eriksson, numera i Kalmar, har tidigare berättat om sitt långvariga spelmissbruk.

32-åringen är förmodligen en av många allsvenska fotbollsspelare som hamnat i samma sits. Karolinska institutet har gjort en studie bland de fyra stora bollsporterna i Sverige, vilken visar att tio procent av de manliga elitidrottarna är så kallade "problemspelare" i farozonen.

För DN ger Tobias Eriksson sin syn på saken.

– Nej, tyvärr är jag inte så överraskad över de siffrorna. Den yngre generationen är född med mobil och ”padda” i handen och numer har spelandet blivit så lättillgängligt. Jag är faktiskt lite rädd för utvecklingen och vart det kan barka hän, säger han till DN.

Han förklarar också varför han tror att just elitidrottare är vanligt förekommande spelare.

– En elitidrottare har inget vanligt nio-till-fem-jobb. De flesta har mycket tid över och dessutom är en medellön i allsvenskan betydligt högre än en vanlig lön. Sedan är det ju så att man får en viss form av kick och sorts belöning när man tävlar och vinner matcher. Den där belöningen är ständigt närvarande i en idrottsmans hjärna och då kanske man söker den även på andra ställen. Kombinationen tror jag gör att vi löper större risk än andra.

Läs också:

Uppgifter: Det här blir förre GIF-spelarens nya klubb – detaljer från MLS-kontrakt

► (+) GIF-backen kombinerar studier med elitidrott: "Ska vara redo den dag jag slutar med fotboll"

► (+) Uppsnack inför GIF Sundsvalls bortamatch mot Elfsborg