Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera hushåll utan ström i Västernorrland

Träd som fallit ner över ledningar har lett till strömavbrott för flera av Eons kunder. Tidigare låg siffran på närmare 2 000 strömlösa, men nu går siffran nedåt.
– Vi har satt in förstärkning och jobbar på att lösa det här, säger Pernilla Schoug, på Eons presstjänst.

Kraftigt regnoväder och hårda vindbyår drog in över Västernorrland under måndagen. SMHI gick tidigare ut med en klass 1-varning om att stora mängder kunde väntas det närmsta dygnet. Den kraftiga blåsten har lett till att träd fallit ner över vägbanorna runt om i Ångermanland. Nu har även flera elkunder hos Eon drabbats av strömavbrott.

– Det är byig vind i kombination med våt mark som lett till att träden fallit över ledningar. Men vi har förstärkt med personal som vi skickat ut i fält som kommer att jobba med det här under kvällen och natten, säger Pernilla Schoug.

Under måndagen var närmare 2 000 strömlösa i Västernorrland. Mest drabbade hushåll var i Kramfors, men Sundsvall, Örnsköldsvik och Härnösand hörde också till de orter som drabbades av strömavbrott.

Men strömavbrotten har fortsatt även under tisdagen i mindre skala. Följ strömavbrotten här.

Läs också: Kraftigt regnoväder väntas i länet – SMHI går ut med klass 1-varning

Läs också: Nedfallna träd blockerar vägar i Ångermanland – polisen manar till försiktighet

För Plus-kunder: Strömavbrott kan snabbt kyla ditt hus – enkla tips för att behålla värmen

För Plus-kunder: Så mycket ska du få i ersättning när strömmen går – avbrott i ett dygn är olagligt

Texten uppdateras.