Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera lag hoppade av – Ånge och Kovland utan serie: "Det är en jobbig sits"

Ånge IK lyckades inte ta sig till Alltvåan.
Kovlands utvecklingslag kvalificerade sig, men får inte spela där eftersom klubben redan har ett A-lag i ettan.
Nu står båda föreningarna utan serie.
– Det här har skötts jättedåligt från förbundets sida, säger Ånges Martin Möllhagen.

På onsdagen satt Martin Möllhagen i ett möte för att diskutera hur fortsättningen av vintern ska bli för Ånge och Kovland.

Föreningarna har hamnat rejält i kläm.

IFK Strömsund, Bräcke och Järpen har deklarerat att de inte kan genomföra en fortsättningsserie på grund av spelarbrist.

Samtidigt har Ångermanlands Hockeyförbund sagt nej till Ånge och Kovlands önskemål om att få spela en fortsättningsserie i deras distrikt.

– Förbundet har inget ansvar i överhuvudetaget verkar det som. Det ska tydligen vara något lag som säger nej till att ta emot oss och då verkar de inte kunna göra så mycket. Det här har skötts jättedåligt från förbundets sida. Varför låter man lagen styra hur en serie ska se ut?, säger Möllhagen.

Han tillägger:

– Det är en jobbig sits vi är i just nu. Vi riskerar ju att tappa spelare på det här sättet, eftersom det inte finns en serie att spela i.

Men snart kan situationen se annorlunda ut. Den 21 februari kommer hockeyförbunden nämligen att mötas och förhoppningarna är att få alla lag att samarbeta.

– Vi vill få till en gemensam serie med Ångermanland, Medelpad och Jämtland. I grunden handlar det ju om lag som vill spela hockey, säger Medelpads hockeyförbunds tävlingsansvarige Anders Ruda.

Som det ser ut nu kommer alltvåan att spelas med bara fem lag i stället för sex.

Anledningen är att Kovland, som blev tvåa i grundserien, inte får spela en kvalserie uppåt då föreningens A-lag redan finns i division I. När frågan i stället gick till Strömsund så tackade det laget nej på grund av spelarbrist.

– Tyvärr fortsätter inte erbjudandet nedåt. Det drabbar oss eftersom vi vill fortsätta att spela, men vi släpps inte in där heller, säger Martin Möllhagen.

Anders Ruda pekar på att reglerna funnits ett bra tag och att lagen visste hur förutsättningarna såg ut när de påbörjade säsongen.

– De får vara hur besvikna de vill i det här läget, men de har valt att spela med ett utvecklingslag i division II och då är det så här reglerna ser ut. Och det vet de om, de har varit i den här situationen tidigare. Vi gör vårt bästa för att främja hockeyn, säger Anders Ruda.

Martin Möllhagen är inte nöjd med situationen som uppstått.

– Förbundet måste ta beslut om att "så här gör vi för att utveckla hockeyn". Det är de som borde säga hur det ska vara. Nu är det upp till oss och Kovland att komma överens om hur vi ska göra.

Alternativen är att spela en "fortsättningsserie" med två lag, eller avsluta säsongen i förtid.

– Det känns tungt att stå och vilja spela hockey men inte ha någon stans att ta vägen, säger Möllhagen.