Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera miljoner för läxhjälp till skolor i Västernorrland: "Ska inte vara en plånboksfråga"

9,6 miljoner kronor. Det är vad skolor i Västernorrland kommer att få till läxhjälp under 2018, bekräftar Utbildningsdepartementet i ett pressmeddelande.
– Statliga pengar ska ge elever chans att klara kraven, säger utbildningsministern Gustav Fridolin.

Under onsdagen meddelade Utbildningsdepartementet att regeringen satsar totalt 363 miljoner kronor på läxhjälp år 2018. Av dessa 363 miljoner kommer man under första halvåret 2018 att tilldela kommunala skolor i Västernorrlands län 9,6 miljoner, skriver man i ett pressmeddelande.

– Läxhjälp ska inte vara en plånboksfråga. Elever som behöver extra tid vid sidan av schemat ska ha möjlighet till det. Vi investerar i en jämlik skola. De här statliga pengarna ger eleverna fler chanser att klara kraven, säger utbildningsminister Gustav Fridolin, i pressmeddelandet.

Vidare skriver man att hälften av statsbidraget kommer att fördelas nu medan den andra hälften kommer att delas ut till hösten.

Avsikten med bidraget är att man vill öka elevers möjligheter att utvecklas i sitt lärande och regeringen vill inte att föräldrarnas betalningsförmåga ska påverka elevernas möjligheter att få hjälp med läxor och annat skolarbete.