Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera personbilar inblandade i olycka mellan Helgum och Graninge

Sju personer var på söndagseftermiddagen inblandade i en krock mellan tre personbilar på riksväg 87 i Graninge, Sollefteå.
Tre personer är allvarligt skadade. En har flugits med helikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Vägen var mycket hal vid olyckstillfället.

Annons

Samtliga sju inblandade fick enligt räddningstjänsten föras till sjukhus. Fyra av dessa skadades lindrigt och har kunnat åka hem från Sollefteå sjukhus. En person fick senare föras med helikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå med ett flertal skador. Enligt en patientskaderapport på måndagseftermiddagen har personen svåra skador. Två personer var på måndagseftermiddagen fortfarande kvar på Sollefteå sjukhus.

Olyckan inträffade vid infarten till Billsta fäbodar strax innan klockan fem på söndagseftermiddagen. Enligt polisen har en av bilarna fått sladd och kommit över i mötande körfält. Den tredje bilen har sedan kört in i en av bilarna bakifrån.

En person satt fastklämd när räddningstjänst kom till platsen.

– Vi fick göra ett snabbt uttagande, säger Johanna Engström.

Enligt polisen hade en av bilarna en släpvagn.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av helt vilket bildade långa köer i båda riktningar.

– Det kommer vara avstängt ett bra tag till. Tre bilar är inblandade och ligger i diket på båda sidor om vägen, säger Johanna Engström.

Väglaget på platsen var extremt halt, vilket troligen bidragit till olyckan.

– Alla som är på plats säger att det är extremt halt på platsen. Det är även därför som vägen är avstängd, vi vill kunna jobba ostört utan att det blir fler olyckor, säger Johanna Engström.

Alldeles efter olyckan kom saltbilen till platsen. Vägen är nu halkbekämpad.