Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera personer anhållna för våldsamt upplopp efter lördagens demonstrationer i Göteborg

23 personer har anhållits efter lördagens demonstrationer i Göteborg. Det meddelade åklagarmyndigheten på söndagsmorgonen.

22 män och en kvinna i åldrarna 20-50 år har anhållits efter lördagens demonstrationer i Göteborg. Alla 23 är på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp.

Läs även: Tumult under nazistdemonstration i Göteborg – flera personer har gripits

Två av de anhållna personerna är medborgare i andra nordiska länder medan 21 av dem är hemmahörande på olika orter i Sverige skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på söndagen.

Nu har polis och åklagare ett omfattande arbete framför sig med förhör med både de misstänkta och vittnen bland dem som deltog i Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration och de många motdemonstrationer som hölls runt om i Göteborg. Man ska även analysera ett gigantiskt bildmaterial som samlades in under lördagen.

Senast på tisdag måste åklagare fatta beslut om personerna ska begäras häktade eller släppas på fri fot under den fortsatta utredningen.