Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera viltolyckor i länet under insatsveckan – här är alla platser där olyckan varit framme

Under den senaste veckan har Nationella Viltolycksrådet i samarbete med bland annat polisen haft en insatsvecka mot viltolyckor.
I september rapporterades 44 olyckor med vilt i länet och denna vecka har det inträffat flera om dagen.

Enligt Nationella viltolycksrådet sker en olycka mellan fordon och vilda djur på Sveriges vägar i genomsnitt var tionde minut. Det innebär att omkring 58 000 fordon är inblandade i sådana olyckor varje år.

Viltolyckorna ser dessutom ut att öka och under vecka 39 har viltolyckorna satts i fokus.

– Vi vill med årets insatsvecka speciellt göra yrkesförare uppmärksamma på att ta det försiktigt i trafiken. Viltolyckor kan drabba alla fordonstrafikanter, uppger Lars-Erik Nilsson, verksamhetsledare på Nationella Viltolycksrådet i ett pressmeddelande.

Som en del av insatsveckan har polisen lagt ut alla viltolyckor som har anmälts eller kommit till deras kännedom.

För Plus-kunder: Störst risk för viltolyckor under hösten – här är djuren vi oftast krockar med i Västernorrland

Här är viltolyckorna som polisen har rapporterat om under veckan:

Lördag 30 september

06:13 Habbornvägen, Viksjö: Kollision mellan bil och älg. Ingen personskada. Älgen avlivas på plats.

08:53 Näsåker, Sollefteå: Kollision mellan bil och två rådjur. Ingen personskada. Djuren döda i samband med kollisionen.

10:09 Kubbe, Bredbyn, Örnsköldsvik: Dött rådjur vid vägen. Sannolikt vid kollision med bil, inte anmält till polisen.

19:01 Västerstrinne, Sollefteå: Kollision mellan bil och älg. Personskada, både förare och passagerare förs med ambulans till Sundsvalls sjukhus. Älgen död vid kollisionen.

Fredag 29 september

05:57 Alnövägen, Alnö: Sundsvall. Kollision mellan bil och rådjur. Ingen personskada.

18:46 Bjärtrå, Kramfors: Kollision mellan bil och älg. Ingen uppgift om personskada.

21:12 Fränsta, Ånge: Kollision mellan bil och rådjur. Ingen personskada.

Tors 28 september

06:29 Västra vägen, Sundsvall: Personbil och rådjur i kollision. Inga personskador. Rådjuret avvek från platsen, eftersöksjägare utkallades.

12:53 Bergsåker, Sundsvall: Personbil och rådjur i kollision. Inga personskador. Rådjuret avvek från platsen, eftersöksjägare utkallades.

22:26 Nedansjö, Sundsvall: Personbil och rådjur i kollision. Inga personskador. Rådjuret avvek från platsen, eftersöksjägare utkallades.

Onsdag 27 september

02:26 Södra Alnö, Sundsvall: Personbil i krock med rådjur. Inga personskador uppstod, men rådjuret dog.

05:49 Moliden, Örnsköldsvik: Personbil i krock med älg. Inga personskador uppstod, men bilen fick mindre skador. Älgen sprang från platsen och återfanns inte av eftersöksjägare.

06:15 Skorped, Örnsköldsvik: Personbil i krock med rådjur. Inga personskador uppstod och djuret försvann från platsen. Eftersöksjägare skickades men påträffade aldrig något skadat rådjur.

14:15 Bergsåker, Sundsvall: Personbil i krock med rådjur. Inga personskador uppstod, men rådjuret avlivades av eftersöksjägare.

För Plus-kunder: Viltolyckor med älg ökar – här är de farligaste vägsträckorna län för län

Tisdag 26 september

18:51 Tundal, Sundsvall: Personbil i krock med rådjur. Inga personskador uppstod, men rådjuret fick avlivas på platsen och omhändertogs av jägare.

21:02 Bergforsen, Timrå: Personbil i krock med rådjur. Inga personskador uppstod och rådjuret haltade från platsen. Eftersöksjägare skickades.

Måndag 25 september

05:14 Släda, Sundsvall: Bilist kolliderade med rådjur. Djuret bröt bakbenen i olyckan och blev liggandes vid vägkanten. Föraren märkte upp platsen med en viltremsa. En eftersöksjägare kallades ut för att avliva djuret.

06:34 Gideå, Örnsköldsvik: Bilist kolliderade med ett rådjur. Inga personskador. Rådjuret uppgavs vara skadat. Föraren märkte upp platsen med en grön tygpåse så att eftersöksjägare skulle kunna hitta djuret. När jägaren kom till platsen låg rådjuret dött vid sidan av vägen.

07:49 Fränsta, Ånge: En trafikant hörde av sig till polisen efter att ha sett ett påkört, dött rådjur vid vägen. Den som hade kolliderat med djuret hörde aldrig av sig till polisen för att rapportera olyckan. Det rubriceras därför som en smitning från trafikolycka.

18:26 Ramsele vid Stora Ranasjön: En trafikant kolliderade med en älg. Föraren skadades i olyckan, dock inte allvarligt. Älgen dog.

19:53 Bjästa, Örnsköldsvik: En bilist ringde in och berättade att han i mycket låg hastighet kört på en älgkalv. Kalven gick ifrån platsen efter olyckan. En eftersöksjägare åkte ut för att kontrollera djuret. Jägaren rapporterade senare att älgen levde och mådde bra.

För Plus-kunder: Övergångsställe för älgar och kantstolpar som skräms – nu testas nya grepp mot viltolyckor