Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka togs inte på allvar efter upprepade kränkningar – nu anmäler mamman skolan

En flicka på en skola i Sundsvall ska ha blivit utsatt för kränkande behandling av andra elever och lärare. Flickan ska också blivit hemskickad utan att skolan tagit kontakt med föräldrarna. Det framkommer i mammans anmälan till Skolinspektionen.

Flickan som går på en skola i Sundsvall ska under en längre tid blivit utsatt för upprepade kränkningar på sin skola av både elever och lärare. Elevens mamma skriver i sin anmälan till Skolinspektionen att flickan inte fått den hjälp eller stöd hon behöver från lärare.

Hon skriver vidare i sin anmälan att de varken tagit henne eller dottern på allvar och fått stopp på kränkningarna. Skolan har inte heller lyssnat på eleven när hon bett en assistent att hjälpa henne på raster och lektioner. Flickan ska även vid ett tillfälle skickats hem utan att skolan kontaktat föräldrarna.

Nu kräver Skolinspektionen att skolan bemöter uppgifterna.

FLER NYHETER:

Skam-skådespelare kommer till stan – Sundsvallsbor bjuds in till provspelning

För Plus-kunder: Timråstjärnan missar premiären: "Hjärnskakningen håller honom borta"

Här konfronteras de dömda äggtjuvarna: "Det är lite känsligt..."

För Plus-kunder: E14 ska bli mer trafiksäker – blir trefilig fram till Matfors

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.