Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin mot Stene i Monitorrallyt

På lördag är det dags för årliga Monitorrallyt i Ilsboskogarna – ett rally som är väl inarbetat vid det här laget.

– Det är en institution numera, det är femte året vi kör och intresset är väldigt stort, säger biträdande tävlingsledare Annelie Persson Bäck.

Annons

Ilsbo Motorklubb har tillstånd att släppa iväg 60 förare på de två specialsträckorna och anmälningslistorna fylldes snabbt.

– Det gick väldigt fort och vi har haft folk på kölista till och med, säger Persson Bäck, som håller ett vakande öga på att allt går i lås sista dagen innan startskottet går.

– Det gäller att få bra ordning på vägen med bra underlag, is i botten och helst ingen snö. Nu kom det snö så nu är vi ute och plogar sträckorna.

Monitorrallyt ingår i Hälsingeserien och specialsträckorna är tillsammans 58 kilometer långa. Bland de fyrhjulsdrivna förarna i A-klassen återfinns Sten–Erik "Stene" Eriksson från SMK Sundsvall som bland andra ställs mot hemmaföraren Patrik Flodin. En Flodin som satsar mot Super 2000-klassen jämte Camaro Cup i år.

– Jättekul att Patrik kommer hem och kör. Sedan var det väldigt roligt att vi hade så många anmälningar i ungdomsklassen, att det kommer nytt underifrån, säger Persson Bäck.