Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flopp för Glen Kronos i Paris

Glen Kronos och Lutfi Kolgjini missade totalt i franska storloppet Prix du Bourbonnais som kördes på Vincennes-banan i Paris. Ekipaget diskades för galopp efter halva loppet när man låg utvändigt om ledaren Magnificent Rodney. Den sistnämnde vann sedan loppet knappt före favoriten Olga du Biwetz.

Magnificent Rodney tränas av Ulf Nordin, sedan 25 år tränare i Frankrike. Kusken Eric Raffin tog över ledningen efter en dryg kilometer från Glen Kronos och vann på 1.14,1/2 850 meter, förstapriset en dryg halv miljon kronor.

Prix du Bourbonnais är det andra av fyra ”B-lopp” inför det stora slaget i Prix d'Amerique om knappt två månader. Den 28 december avgörs Prix de Bourgogne och den 11 januari Prix de Belqique där Glen Kronos kommer att vara med. Han är tillsammans med fjolårstvåan Opal Viking och Triton Sund de svenska hoppen i världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique, den 25 januari på Vincennes.