Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Floppen vändes till en bra julafton med lyckliga människor

Och så var det över. Med smått stressiga dagar av förberedelse, en ovanligt plingig telefon och oro över flopp. Julen är över. Och julbord per bil för tiggarna likaså.

Det började med en idé och blev allvar allt eftersom. Med mer än 3 000 i bidrag från vänliga ST-läsare och matbidrag från Allstar gick det inte att annat än vara sjukt rädd att lägret skulle vara tomt (för var dumpar man mat för minst trettio personer?).

Och det var det. Flopp. Attans bananer. All mat.

Vi åkte till Lidl och såg en tiggare. Gav honom en rejäl matlåda och bestämde sedan att vi skulle göra liknande lådor av all mat och ställa vid husvagnarna. När vi börjat på kom en man och en flicka i bil. Han pratade lite engelska och vi kom överens om att han skulle ha all mat i sin vagn och dela ut när alla kom tillbaka under eftermiddagen.

Det blev inte tvärflopp trots allt. Han var så otroligt glad och tacksam och kramades och tackade. När vi på eftermiddagen (på väg mellan julfiranden) svängde förbi med lite kläder och grejer möttes vi av glada ansikten och spontankramar från människor som vi knappt kunde kommunicera med.

Jag är så otroligt glad. Så glad att jag fortsatte på min idé. Så glad att jag fick sånt fint stöd av Sundsvall. Så glad att våra tiggare fick det lite bättre än vanligt en dag eller två. Och så glad att jag övervinner rädslan att vara givmild mot främlingar mer och mer. Så otroligt bra julafton.

Tiggarna lever dock fortfarande under omständigheter som inte borde finnas i vårt samhälle. Barn som inte går i skola. Människor som inte får sjukvård. Individer som fryser. Fortsätt den fina julen genom att skänka kläder och engagemang för dessa utsatta invånare. Fortsätt den fina andan Sundsvall.

Tanja Frenell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel