Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplatsens framtid

Öppet brev till samliga riksdagspolitiker i Västernorrland samt kommunalpolitiker i Sundsvall, Timrå och Härnösand.

Ska vi ha kvar Midlanda flygplats i statlig ägo eller ska vi skattebetalare sörja för att infrastrukturen i Västernorrland hålls vid liv?

Vi anser att staten måste ta på sig ansvaret att företagen i länet kan driva sina verksamheter på ett effektivt och rationellt sätt. Fördelarna med att ha en fullt fungerande flygplats i regionen är ett måste för att ge företagen och dess anställda rimliga restider och att man på ett snabbt och enkelt sätt kan ta sig ut i landet eller Europa på några timmar. Vi tycker att det är ett rimligt krav att staten står för kostnaderna och inte kommunerna och företagen i länet. För det måste ändå vara så att de ska lägga sina pengar på verksamheten och arbetstillfällena.

LFV (Luftfartsverkat) levererar I-dagsläget 500 miljoner till statskassan, så därför anser vi att så länge Midlanda är i LFV:s ägo betalar skattebetalarna inte verksamheten. Man ska ha i tanken att LFV är ett affärsdrivande företag vilket som helst i Sverige.

LFV är det mest kompetenta företag i Europa att driva flygplatser så då kan man ställa frågan varför inte Midlanda får vara kvar i dess ägo? Det ser inte vi som ett rationellt sätt ifrån den borgliga regeringen att ta detta felaktiga beslut. Min syn är att så länge vi är en del av LFV kommer vi att gå med vinst totalt i hela koncernen fast vissa flygplatser går med minus siffror i dagsläget. Alla Sveriges flygplatser levererar flygtrafik till Arlanda och andra flygplatser som går med vinst vilket gör att det i dagsläget blir noll kostnader för regionerna där flygplasterna går minus.

Därför så inbjuder vi till en öppen diskussion i länets tidningar eller i debattform för vi anser att det är av stor vikt att vi inte blir till salu den 18 december utan att alla politiker tar sitt förnuft och ansvar till fånga och låter Midland vara kvar i LFV.

Kommer ni som företräder oss medborgare i länet rösta för att Midlanda blir kvar i LFV?

Lennart Dahlin ST - Luftfart Midlanda Airport

Lars – Erik Wiström SEKO Midlanda Airport

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel