Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingmottagandet diskuterades på möte i Matfors

Ett möte om flyktingsituationen hölls på tisdagskvällen på Allas aktivitetshus i Matfors.
– Vi träffades och pratade om vad vi kan göra när så många flyktingar behöver hjälp, säger Ulla-Britt Lagergren på aktivitetshuset.

Ulla-Britt Lagergren, kyrkoherden Birgit Huss på Tuna församling och Eva Ström från trygghetsgruppen bestämde sig i helgen för att bjuda in till ett möte för att diskutera vad som kan göras i Matfors för att förbereda för de flyktingar som kommer dit.

– Vi ringde och mejlade till föreningar, församlingar, företagare och ett 30-tal personer slöt upp, säger Ulla-Britt Lagergren.

Hon tycker att det blev ett jättefint möte där det fanns ett stort engagemang. Många idéer bollades, inte minst när det gäller möjligheter till evakueringsboenden.

– Inget konkret kom dock fram ur det utan vi får fundera vidare.

– Vi bestämde dock att försöka intensifiera den klädinsamling som Allas aktivitetshus redan har. Inför vintern finns det ett stort behov, säger Ulla-Britt Lagergren.

Att försöka ge de som kommer chansen att delta i olika aktiviteter tror hon är jätteviktigt.

– Alla måste hjälpa till för att de ska känna sig välkomna och man får inte glömma att de har en hel del att ge oss.

Det här var ett första möte som kommer att följas av fler.

– Sånt här sprider sig och vi kommer att bjuda in till en ny träff om ungefär ett par veckor. Då kan uppslutningen förhoppningsvis bli ännu större, säger Ulla-Britt Lagergren.