Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingsituationen i Ånge uppmärksammas internationellt – av BBC

Flyktingmottagandet har ökat i Ånge det senaste året.
Nu har kommunen uppmärksammats av BBC radio.

Läs också: Ånge kommun vill pausa flyktingmottagandet: "Behöver en andningspaus"

Under början av 2016 har radiostationen från England valt att belysa flyktingtillströmningen i Ånge kommun, och hur situationen med nyanlända har hanterats.

I måndags sändes reportaget som reportern Keith Moore har gjort efter att ha besökt Ljungaverk i omgångar och intervjuat bland annat invånare, politiker och polis.

Han deltog även i studiecirkeln där Jenny Sellén arbetar ideellt och lär nyanlända svenska.

Läs också: Grannarna i Ljungaverk hjälps åt att integrera flyktingarna

– Det är jätteroligt att vårt ideella engagemang uppmärksammas. Jag var nyfiken på resultatet och tycker att han har fått med många viktiga delar. I det här programmet tycker jag att han hittade en balans och att det ändå framkom saker där vi inte har en lösning i dagsläget, säger Jenny Sellén.

Hon tycker att det är häftigt att kommunen uppmärksammas internationellt – och ser positivt på att frågan lyfts.

– Vi har ju aldrig varit med om det här och då kan det faktiskt ta lite tid att hitta bra lösningar ibland. Det är ju så otroligt många fler som flyttat hit nu jämfört med bara knappt ett år sedan, det är en stor ökning i vår lilla kommun, säger Jenny Sellén.

Läs också: Signalerar om ökat missnöje i Viskan

Här kan du höra reportaget.