Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets hus och park stäms av Scandic – på mångmiljonbelopp

Efter hovrättsdomen där det fastställdes att Folkets hus och park inte hade tillräckliga skäl för att säga upp Scandic hotell har förhandlingar om skadeståndsnivå hållits mellan parterna.
Nu har de strandat – och Scandic har stämt föreningen.

Annons

Ulrika Westin är vd för föreningen och mottog inte beskedet med någon förvåning trots att skadeståndskravet från Scandic ligger på nästan 81 miljoner kronor.

– Det var inte oväntat. Det har inte funnits så mycket förhandlingsutrymme, men det finns mycket som talar för att det inte blir den slutsumman som Scandic vill.

Hon tycker att Scandics språk inte varit hövligt utan snarare hotfullt.

– De driver ärendet väldigt hårt. Vi vill inte undkomma ansvaret utan vi vill göra rätt för oss, men vi tycket att det finns en hel del som talar för att det ska bli ett lägre belopp.

Bakom föreningen står fackföreningar som ägare.

– Vi har bestämda ägare som gjort klart att de vill fortsätta verksamheten. Vi går in i det här med öppna ögon och med en stark vilja att det ska gå bra.

Ulrika Westin säger att verksamheten successivt har byggts upp och är på rätt väg i dag.

– Nu ska vi sätta oss in i stämningsansökan och komma in med ett svar till tingsrätten inom angiven tid.

Av stämningsansökan framgår att Scandic visat intresse av att på nytt hyra lokalerna av föreningen, ett förslag som har avvisats.

Scandics andrahandsyrkande är en ersättning på två miljoner kronor, en minimiersättningsnivå. Det yrkas även att föreningen ska betala Scandics rättegångskostnader.

Vid nyår har det gått tre år sedan hotellbolaget flyttade ut från föreningens lokaler. I tingsrätten vann föreningen, men målet överklagades till hovrätten som i fjol sommar avgjorde till Scandics fördel. Föreningens begäran om prövningstillstånd i HD medgavs inte.

Minusresultat för Folkets hus och Park.

Skadestånd kan drabba kommuninnevånarna.