Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhälsomyndigheten om corona: "500 nya fall senaste dygnet"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det senaste dygnet har ytterligare 43 personer dött av covid-19. Över 5000 personer i Sverige har nu smittats av viruset. Få senaste informationen om corona här.

LIVE-TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Varje dag klockan 14.00 håller Folkhälsomyndigheten i en presskonferens om det senaste om Covid-19.

Under torsdagens presskonferens deltog även Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Vi närmar oss med rask takt en miljon fall i världen och knappt hälften är i Europa. Nu har vi gått över 5000 fall i Sverige och vi har femhundra nya fall bara det senaste dygnet, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.

Totalt är det 282 personer som har dött av covid-19 i Sverige.

Anders Tegnell uppmanar befolkningen att fortsätta följa deras råd, ha en god handhygien och att undvika sociala kontakter så mycket som möjligt. Och det viktigaste av allt – stanna hemma om du är sjuk.

– När det gäller idrottsrörelsen tycker vi fortfarande det är viktigt att ungdomar kan utöva sina idrotter och vara aktiva. Det kan de definitivt fortfarande vara. Men de måste följa de här råden. Vi har haft dialog med Riksidrottsförbundet som är inne på att i stor utsträckning planerar skjuta upp cuper och liknande, säger han.