Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkkära skådespelare tillbaka

Ingrid Wallin och Gustaf Kling bjuder upp till sorg och humor i en klassisk pjäs.

Lördag 29 mars har pjäsen Rut och Ragnar premiär på Konsertteatern i Sundsvall. Med två av länets mest folkkära skådespelare, Ingrid Wallin och Gustaf Kling, bjuds det upp till en föreställning med både humor och tragik.

Pjäsen, som är skriven av Kristina Lugn, har satts upp flera gånger runt om i Sverige, och nu sätter Teater Västernorrland och Estrad norr upp sin version.

– Den handlar om ett par som efter 33 års äktenskap väljer att skilja sig. Den berör hur det är möjligt, och hur man delar på minnen, säger regissör och teaterchef Iso Porovic.

Föreställningen kommer under tre veckor att spelas upp i Sundsvall innan den drar vidare till bland annat Örnsköldsvik och Östersund.

– Det är lite pirrigt. Vi är glad att vi åstadkommit ett bra jobb och nu vill vi visa upp det så fort som möjligt för publik, säger Iso Porovic.

Iso Porovic tror att pjäsen kan passa alla åldrar.

– Det är en tillräckligt bred pjäs för alla åldrar och grupper. Samtidigt är det hög kvalité. Vi hoppas och tror att publiken ska ta emot den bra, säger han.