Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkmusiken flödade i Torpshammar

Durspel, dragspel, munspel och så lite stråkar.
Under helgen har folkmusiker från olika delar av landet varit samlade på Torpshammars herrgård och under söndagen bjöd de allmänheten på en liten konsert ute i det gröna.

Att redan nu börja tänka på snö, vinter och tomten är kanske inte vad många vill, men med gårdagens kylslagna väder så kändes det ändå inta alltför främmande när de smäktande tonerna i låten Julotta ekade ut över Ljungans dalgång.

– Jag blir lite avundsjuk på er, ni kan ju ha händerna knäppta eller nedstoppade i fickorna, sade en av deltagarna och antydde att fingrarna var aningen kalla att spela med.

Under två intensiva dagar har folkmusiker från olika håll i landet varit samlade i herrgården i Torpshammar för att – självklart spela och lära sig nya låtar – men även umgås.

Resultatet av helgens träff kunde besökare i går lyssna till under en gratiskonsert i herrgårdsparken.

Hela helgen har varit fylld av musik i de västra delarna av Medelpad och i går eftermiddag knöts påsen med musik ihop med schottis på kyrkorgel i Torps kyrka. Per-Olov Swing var gästande organist och till kyrkkaffet i församlingshemmet bjöds det sedan folkdansuppvisning av bland annat Andreas Idh.