Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkmusikförbundets samspelshelg drar igång i kväll i Sidsjö

Den här helgen intas Sidsjö Hotell & Konferens av folkmusiker från när och fjärran.
Bland annat ska de lyssna på Hoven Droven, kora årets unga folkmusikband lokalt - och spela upp för Samspelsmedaljen, gruppernas Zornmärke.

Sedan en del år tillbaka ansvarar Medelpads Folkmusikförbund för uppspelningen för Samspelsmedaljen, gruppspelets motsvarighet till det individuella Zornmärket. Den här helgen äger uppspelningen rum, tillsammans med workshops i sång, låtspel och dans och förstås konserter och framträdanden.

I kväll framträder gruppen "Norr om Stockholm", tre tjejer som spelar låtar i huvudsak av kvinnor. Lördag kväll intas scenen av Hoven Droven, som inte har spelat i Sundsvall på länge.

På lördagen sker också en lokal uttagning till tävlingen "Årets unga folkmusikband". Den anordnas av Folkmusikens Hus i Rättvik och tidigare har allt tävlande ägt rum i Falun, men i år utökas tävlingen och Sundsvall är en av orterna där lokala uttagningar sker.

"Det är vi glada för och hoppas att det lockar flera unga besökare", skriver Gun-Britt Mårtensson, vice ordförande i Medelpads Folkmusikförbund.

Läs mer om Medelpads Folkmusikförbund: Vinterton - Lägret som spelar när allt annat är tyst

Läs mer: Förra årets samspelshelg