Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing är död – dog efter en fallolycka i hemmet

Den folkkära journalisten, författaren och folkvettsexperten Magdalena Ribbing har avlidit. Hon dog på sjukhus i sviterna av en fallolycka i hemmet.

Dagens Nyheter, där Magdalena Ribbing arbetade som journalist under många år, gick ut med nyheten under fredagskvällen.

– Med stor sorg har vi på DN mottagit beskedet om Magdalena Ribbings bortgång. Hon var en kär vän och kollega. Hon var med oss alldeles nyss. Det är chockartat att hon inte längre lever, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, om dödsbeskedet.

Magdalena Ribbing började som journalist på DN 1970, som politisk reporter. 1993 gick hon över till den populära Namn och Nytt-redaktionen och började också som matskribent, bland annat startade hon den fruktade och omtyckta Matpatrullen i DN På Stan.

1985 gav hon ut ”Etikettboken: allt man behöver veta för att kunna strunta i” – och började därefter skriva mer och mer om etikettsfrågor även i Dagens Nyheter. Sakta men säkert byggde hon upp den roll hon haft under 2000-talet, som landets obestridliga expert på folkvett.

Magdalena Ribbing avled efter en fallolycka under förberedelse för en lunch hon hade för några vänner. Hon fördes med ambulans till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda, skriver DN.

Magdalena Ribbing blev 77 år.