Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foppa: "Det har inte gått bra sista två åren"

Modo har fått ett lyft efter att tränaren Larry Huras fick sparken.
En av anledningarna enligt hockeylegendaren Peter Forsberg:
Ångeprodukten och den förre Timrå IK-spelaren Emil Pettersson.
– Han gör väldigt många bra saker just nu, säger Peter Forsberg till expressen.se.

Modoikonen talar ut om den turbulenta hösten i en artikel på expressen.se, där han berättar om Modos svaga start och om det tidiga tränarbytet.

– Jag och Per (Svartvadet) får ta på oss vårt ansvar också. Det har inte gått så bra sista två åren, det har det inte gjort och det är klart att det är jobbigt, säger Peter Forsberg.

Vinnarskallen "Foppa" har precis som övriga Modoiter haft en jobbig höst och i rollen som assisterande general manager har han också en del i misslyckandet.

– Egentligen är det ju alltid tråkigt när man måste göra ett skifte. Men det såg ju inte bra ut defensivt redan från start i första matchen mot Örebro. Jag tycker inte vi har spelat bra överhuvudtaget, det kan jag inte säga. Även om vi har saknat spelare som Noah Welch och Byron Ritchie som på papperet kanske ska bara våra bästa spelare, säger Forsberg till expressen.se.

Modo fick kvala förra säsongen för att rädda kontraktet och inför årets säsong gjorde man en ordentlig satsning. Larry Huras fick uppdraget att göra Modo till ett vinnarlag i gen och han fick till sin hjälp meriterade spelare som Ryan Whitney, Byron Ritchie, Maxin Lapierre, Bobby Butler, Kyle Wilson och Noah Welch, för att nämna några.

Men Whitney lade ner karriären efter bara två omgångar och Noah Welch dök upp först när Huras fått sparken.

– Vi har inte spelat bra hockey. När man leder med 1-4 borta mot Brynäs och förlorar med 7-4, då är det något som inte stämmer.

Då det gäller beslutet att sparka Huras säger Peter Forsberg så här:

– Det är självklart tråkigt, man hade ju hoppats att det skulle fungera och vi kunde ha honom kvar det kan jag inte säga något om. Sen var det många faktorer runtomkring också.

Han konstaterar också att Noah Welch inträde i laget betytt mycket.

– Man ser ju nu vad det hade betytt om Noah kom in tidigare men vi visste ju inte att Växjö skulle gå hela vägen och vinna. Hade de åkt ur i kvarten hade vi fått honom tidigare.

Nu hoppas dock Peter Forsberg att tränarbytet ska innebära en vändning för Modo Hockey.

– Vi är inte på övre halvan när det gäller budget men samtidigt så har jag och Per ett ansvar att vi ska vara bättre än vad vi har varit. Nu har vi gått på linjen med transatlanter som egentligen är billigare än vad svenska spelare är. Men vi får försöka utvärdera allt efter säsongen.

– Men vi får ta på oss vårt ansvar också förstås. Det har inte gått bra sista två åren, det har det inte gjort och det är klart att det är jobbigt. Det är väldigt jobbigt och man blir otroligt frustrerad när det inte går bra. Men jag ska vara positiv nu och kan konstatera att Emil Pettersson gör väldigt många bra saker just nu och allt har sett väldigt mycket bättre ut med Andreas (Johansson) och Fredrik (Olausson) i båset, säger "Foppa" till expressen.se.