Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foppa kritisk mot att NHL-stjärnorna nobbas på Idrottsgalan: "Klankar inte på de andra"

Ingen ishockeyspelare har någonsin vunnit priset för "Årets manlige idrottare" på Idrottsgalan.
Så kommer det inte att bli 2018 heller – något som Peter Forsberg reagerar på.
– De skulle absolut haft möjlighet att kvalificera sig, säger han till SportExpressen om NHL-stjärnorna Erik Karlsson och Victor Hedman.

Priserna till årets manlige respektive kvinnliga idrottare har delats ut årligen på Idrottsgalan sedan 2000, men aldrig har en ishockeyspelare vunnit.

I en intervju med SportExpressen är legendaren Peter Forsberg kritisk mot att ingen av de svenska NHL-stjärnorna ens nominerades för sina insatser under 2017.

Han använder Ottawas Erik Karlsson och Tampa Bays Victor Hedman som exempel. Båda är och har varit bland de allra främsta i världens bästa liga.

– Jag ska absolut inte klanka på de andra. De som är nominerade har gjort det jättebra och det är hård konkurrens. Men de skulle absolut haft möjlighet att kvalificera sig. Båda två hade fantastiska säsonger i fjol, säger "Foppa" till SportExpressen, och fortsätter:

– Vi pratade för ett tag sedan om att vi spelar på andra sidan världen, det kanske är såna grejer som gör att vi inte får så många röster.

Idrottsgalan 2018 sker den 15 januari i Globen i Stockholm.

MER LÄSNING

► Läs också: "Foppa" tillbaka i Denver – och berättar om superinvesteringen: "Det är helt sjukt"

► Läs också: Tredje bäst genom tiderna – Forsberg om ansedda rankingen: "Det är helt rätt"

► Läs också: Colorado-ikonen Sakic om vad som gjorde Foppa unik: "Det var utom denna värld"