Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För 50 år sedan: Moderniserad expedition ger bättre service för ST:s kunder

Direktör Bror Berg överlämnade blommor till de första kunderna. Det gick att läsa i ST för 50 år sedan.

Annons

Sundsvalls Tidnings expedition har genomgått en omfattande ombyggnad och modernisering för att kunna ge allmänheten en bättre service. De nyinredda lokalerna öppnades på onsdagsmorgonen. Direktör Bror Berg överlämnade då blommor till de två första kunderna. På bilden ses från vänster direktör Bror Berg och de bägge blommottagarna fru Ingeborg Kjellberg och herr Sigge Wåhlin.

Ett nytt ställverk på Stockholms central tycks bland annat vara syndabocken för den senaste tidens upprepade postförseningar i Sundsvalls­distriktet. På onsdagsmorgonen rullade huvudposten söderifrån med tåget in exakt två timmar försenad till Sundsvalls C. Därmed ställdes postverkets normala transportplan helt ur funktion. 100.000 personer i östra Medelpad berördes. Hos SJ säger man att man på alla sätt försöker lösa problemen. Men när växlar fryser fast och låser tågvägarna ställs man inför stora svårigheter.

Lucia-kortegen genom Sundsvalls centrum blir ett verkligt evenemang. Inte mindre än nio vagnar kommer att ingå i tåget. Tåget kommer att få ett helt nytt ansikte. Lucia själv med tärnor färdas på en 11,5 meter lång trailer som dekorerats med norrskenshimmel och iskuber. Det är arkitekt Erik Vagn-Christensen som svarat för den konstnärliga utsmyckningen av vagnen. Lions har svarat för iordningställandet av ekipagen med Curt Borgström och Carl-Erik Palmeström som basar.