Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För Ådahl är det ett derby med stort D

På andra sidan mittlinjen väntar moderklubben, polarna och till och med farsan.
IBK Sundsvall mot Ankarsvik BK är mer än ett derby för Nils Ådahl.
20-åringen som tog vägen över bron inför den här säsongen.

I fjol i Ankarsvik.

I år i IBK Sundsvall.

Men serien är fortfarande densamma – division I Norrland.

– Anledningen till att jag bytte klubb var att jag kan Ankarsvik utan och innan. Det var helt enkelt kul att prova på någonting nytt, att få en nytändning, säger forwarden och tillägger:

– Dessutom vill IBK bygga för framtiden för att på sikt bli en elitklubb. Ankarsvik har inte det som uttalat mål på samma sätt.

Ett Ankarsvik som Nils Ådahl förmodligen känner bättre en sin nya klubb.

– Det är ju min moderklubb och farsan är ordförande (Hans Ådahl). Även om de har fått många nya spelare från bland annat Timrå, så har jag fortfarande många polare som spelar där, säger Nils Ådahl.

Så gissa om utgången är viktig för hans del.

– Det kommer att bli jämnt, inför matchen står både vi och Ankarsvik på elva poäng. Hela serien är tajt. Det lag som visar mest hjärta kommer att vinna derbyt.

Och det blir?

– Jag tror på IBK-seger. Det kommer att bli kul att spöa farsan och polarna.

Dum fråga.

Ådahl är laddad och han säger att han har hittat rätt i sin nya klubb.

– Klart det tar lite tid att acklimatisera sig, det är ett nytt spelsystem. Men jag har fått ett bra mottagande och vi har en bra grupp. Dessutom har jag haft Magnus Lannebrink som tränare tidigare.

Då så.

På söndag smäller det.