Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För att orka jobba heltid måste personalen ha inflytande och känna glädje på jobbet

Arbetet med att heltid som norm ska vara en faktisk realitet inom Sundsvalls kommun har gett ett positivt resultat. Andelen heltidsarbetande har gått från 75,8 procent till 86,6 procent mellan år 2016 till 2018.

Detta innebär att Sundsvalls kommun nu har en topplacering i Sverige när det gäller heltidsarbetande. Denna ökning är bra ur många aspekter men jag tänkte härmed lyfta två av dessa:

Det skiljer 3,6 miljoner mellan kvinnor och män i livsinkomst på den svenska arbetsmarknaden. Huvudorsaken är kvinnors deltidsarbetande. Så har det blivit eftersom de ofta befinner sig på en arbetsmarknad där deltid varit norm. Det är ingen slump att deltid är så vanligt inom till exempel äldreomsorgen, men nästan obefintligt inom manliga yrken som hantverkare.

Här tar den styrande majoriteten i Sundsvalls kommun ett ansvar när det gäller att bidra till ett mer jämställt samhälle.

Resultatet av deltidsnormen inom traditionella kvinnoyrken märks tydligt i plånboken. 15 600 kronor i månaden är den genomsnittliga inkomsten för en person som arbetar deltid inom vård och omsorg. En sådan lön är svår att leva på. Detta är såklart oacceptabelt.

Utan personalen i äldre- och barnomsorgen stannar Sverige och Sundsvall. Det är en yrkesskicklighet som behöver värderas högre. Detta har den politiska majoriteten inom Sundsvalls kommun visat att man menar allvar med, man inser värdet av att högt värdera det arbete alla välfärdsarbetare inom Sundsvalls kommun utför.

Det som däremot blir problematiskt är att forskning visar att personer som arbetar i yrken som kräver mycket social kontakt med vårdtagare eller kunder (så kallade kontaktyrken) mår sämre och därför inte orkar arbeta heltid. Därför måste det också skapas förutsättningar som gör det möjligt för personal att orka arbeta heltid, få inflytande och känna glädje på sin arbetsplats. Förbättrade arbetsvillkor är en förutsättning för heltid.

Hur ska ni ansvariga politiker i Sundsvalls kommun se till att medborgarna får bra arbets- och levnadsvillkor?

Välfärd är trygghet, för alla!

Rickard Altin, undersköterska och fack-politisk ansvarig, Kommunal sektion Sundsvall vård o omsorg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel