Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För första gången på över tio år – Dragonsspelare utsedd till årets guard i ligan

Förlusten hemma mot Norrköping på tisdagskvällen innebär att säsongen är över för Sundsvall Dragons.
Men en av spelarna kan i alla fall fira lite.
Charles Barton har tilldelats utmärkelsen årets guard i basketligan.

TV: Carlzén: Tungt för Dragons som haft en jobbig säsong

Förra säsongen var det Södertälje Kings Jon Roberson som tilldelades utmärkelsen, senast en Dragonsspelare utsågs till Årets guard var 2005 då James "JJ" Miller huserade i Sporthallen.

Med i omröstningen är alla coacher och lagkaptener i ligan (de får inte rösta på någon i den egna organisationen), dessutom har media några röster. För att vara en giltig kandidat måste spelaren ha gjort minst 20 matcher under säsongen.

Här motiveringen till valet av Charles Barton Jr som Årets guard:

"Detta är en position som ofta abonneras på av amerikaner. Men när coacher, lagkaptener och media har fått rösta är det i år en svensk som står högst upp på listan.  Med 18 poäng och 6 assists per match har han slagit igenom som en av Basketligans absolut bästa spelare och någon som kan skapa både för sig själv och andra på hög nivå. Årets guard i Basketligan 2015/2016 heter Charles Barton Jr!"

Sedan tidigare står det klart att Sundsvallsfostrade Joakim Kjellbom, som spelar i Norrköping, utses till årets center i basketligan.

Läs också: Dragons coach efter avgörande förlusten: "Känns bara jättetungt nu"

Läs också: Efter kaotiska säsongen: Öhrn ser slutet – och här är planen för att rädda Dragons

Läs också: Säsongen över för Dragons efter rysare i Sporthallen