Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För snabb byggstart kostar SCA stora pengar

Utbyggnaden på Östrand kräver baracker för hantverkarna.
Men SCA reste manskapsbodarna för snabbt.
Nu bötfälls företaget för att ha startat för tidigt.

Annons

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Det var i slutet av förra året som SCA började med att sätta upp 53 manskapsbodar på Östrandsfabriken. Byggnaderna ska fungera som kontors- och manskapsbodar under jätteutbyggnaden av fabriken.

Läs mer om satsningen här

Men bygget av manskapsbodarna påbörjades innan den 16 december i fjol, då startbesked meddelades. Det upptäcktes av personal från miljö- och byggkontoret som passerade förbi fabriksområdet.

Nu har miljö- och byggnadsnämnden fattat beslut om att ta ut en byggsanktionsavgift av SCA eftersom bygget började innan startbesked hade meddelats. Byggsanktionsavgiften som i förstaläget var på 625 516 kronor satts ner till en fjärdedel, totalt 156 379 kronor.

Andra som har haft problem med byggsanktionsavgift

Det gjordes för att miljö- och byggnadsnämnden ansåg överträdelsen var av mindre allvarlig art. Detta eftersom manskapsbodarna kommer att finnas på plats under en begränsad period och inte göra någon skada på mark eller omgivning.

Storsatsningen på Östrand innebär att flera byggnadsarbetare kommer att behövas i regionen och förutom manskapsbodarna så är det flera bostäder för hantverkare och andra som saknas.

Läs mer om bostadsbristen här