Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"För tamt framåt"

GIF Sundsvall vägrar släppa in mål.

0–0 mot Örgryte på Gamla Ullevi innebar femte matchen i följd utan insläppt mål.

– Egentligen skapar vi tillräckligt många målchanser för att kunna vinna och ta tre poäng, men vi är lite för tama framåt i dag, kommenterar GIF-tränaren Roger Franzén.

Annons

Franzén är den förste att erkänna, att ingen i laget, varken ledare eller spelare, är nöjda efter den mållösa eftermiddagen mot det anrika Sällskapet från Göteborg.

– Det är inte så att vi tycker Örgryte är ett dåligt lag. Däremot är vi besvikna över vår egen prestation. Eller rättare sagt: delar av prestationen.

– Vi utnyttjar inte de ytor som finns, klarar inte riktigt av att hantera deras låga försvar. Det blev lite bättre när Pa (Dibba) kommer in, då det var på kanterna vi behövde ta oss fram, när vi inte kom åt och utnyttjade ytan framför deras backlinje, som vi hade hoppats.

Giffarna har snittat runt 14 avslut i de senaste matcherna och den här matchen var inget undantag.

Den här gången noterades Norr-landslaget för 15 avslut totalt, varav en boll tog i stolpen (Daniel Sliper) och en i ribban (Adam Cgennoufi).

– Min borde ha suttit där, då kanske det blivit en annan match. Jag tycker faktiskt vi är alldeles för dåliga framåt i den här matchen. Slarviga sista tredjedelen och då är det inte så mycket att säga om resultatet, säger Sliper.

Stolpskottet han talar om kom i den 13:e matchminuten, efter en suverän djupledsboll från Ari Skúlason till fint löpande Sliper, som avslutade från höger – i stolproten och ut.

– Och vad gör jag där? Det går inte att skylla på "fel fot" (vänstern). Jag ska ju bara sätta den bollen, säger Johan Eklund, som var på rätt ställe på stolpreturen, men bollen seglade skyhögt över.

Adam Chennoufis ribbträff levererades tidgigare ändå. Giffarnas första allvarliga försök att spräcka hemmanollan.

– I början på serien kom jag aldrig till skott. Nu skjuter jag, utan att få in bollen. Men det är väl bara att fortsätt, så måste väl målen komma? funderar Chennoufi.

I Örgrytelägret tog man kallt på det mållösa resultatet i värmen.

– Även vi behöver skapa mer och bättre lägen för att göra mål och vinna, men det är trots allt ett topplag vi möter, summerar ÖIS-tränaren Hasse Prytz.