Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar anmäler bristande stöd till grundskoleelev

Föräldrarna anser att deras barn inte får tillräckligt med stöd i skolan.
Därför gör de en anmälan till Skolinspektionen.

I mellanstadiet gick det bra för eleven som då, enligt föräldrarna, hade en lärare som förstod eleven problem. Men i högstadiet har det gått sämre. Det beror, enligt föräldrarna, på flera saker.

Bland annat menar de att nya rektorer har kommit och gått. Eleven har också fått en ny mentor varje termin. Nu har föräldrarna fått nog av problemen och därför gjort en anmälan till Skolinspektionen.

Myndigheten har nu kontaktat Timrå kommun i ärendet och begär in ett yttrande. Skolinspektionen vill ha svar på ett antal frågor Bland annat vill man veta när personal på skolan först fick kännedom om elevens behov av stöd. Myndigheten vill också veta om elevens behov av särskilt stöd har utretts. Svar vill Skolinspektionen ha senast den 10 februari.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!