Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar, barn och skolpersonal demonstrerade mot nedskärningarna inom skola och barnomsorg i Timrå

Föräldrar, barn och skolpersonal i Timrå Kommun har fått nog av alla besparingar.
Igår samlades flera hundra Timråbor på torget i Vivsta och tågade till kommunhuset där 8000 namnunderskrifter överlämnades till kommunalrådet Ewa Lindstrand.
Timrå kommun ger inte barnen en chans till en bra framtid med dessa nedskärningar.
Susanne Falk, förälder, som höll talet vid kommunhuset.

Igår eftermiddag visade flera hundra föräldrar, barn och skolpersonal i Timrå sitt missnöje mot de planerade besparingarna inom skola, barnomsorg och vård.

Torgny Lundström, lärare på Timrå gymnasium, tror att nedskärningarna kommer att få förödande konsekvenser för skolan och barnomsorgen.

Faktum är att Timrå närmar sig Sveriges sämsta skolkommun, inledde han talet med utanför kommunhuset.

Susanne Falk fortsatte med kritiken. Hon anser att barnens chanser att få en god skolgång blir begränsade på grund av att kommunen inte tycker att de är värda att satsa på.

Jag kan inte se att våra barn eller vårt samhälle har någon framtid om barnens fötter sparkas undan redan i förskolan. Att barnen inte ska få en chans att utvecklas så som den svenska regeringen och Timrå kommun satt upp mål för, säger Susanne Falk.

Ewa Lindstrand, socialdemokratiskt kommunalråd, konstaterade att besparingarna beror på den rådande lågkonjunkturen och de ekonomiska förutsättningar som regeringens budget ger.

Jag tycker att man borde kunna se sammanhanget lite bättre med det ekonomiska läget vi befinner oss i. Sverige är i kris och många människor kommer att mista jobbet. Vi har fått en viss pott pengar och måste hålla vår budget. Det är den krassa verkligheten. Jag hoppas att regeringen känner trycket och fördelar mer pengar till Sveriges kommuner och landsting, säger Ewa Lindstrand.

Susanne Falk var inte nöjd med Ewa Lindstrands svar.

Alla förstår att det är lågkonjunktur men det är inte första gången det sparas på skolan i Timrå. Man borde kunna spara på något annat. Vi har en låg lärartätet. Att den ska bli ännu lägre är skrämmande, säger Susanne Falk.

Hon tycker inte att Ewa Lindstrand tog kritiken på allvar.

Ewa sa inget konkret och hade ett dåligt bemötande. Det kändes som att hon bara tyckte att vi var gnälliga. Men faktum är att vi har 8000 namnunderskrifter, säger Susanne Falk.