Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar håller barnen hemma från orolig klass

En lågstadieklass i Ånge kommun har under en längre tid haft stora problem med en grupp elever. Nu har det gått så långt att föräldrar väljer att hålla sina barn hemma.
– Det har blivit så fysiskt, väldigt hårt även mot lärare. Slåss och välter bänkar, säger en pappa till en elev i klassen.

Annons

Det råder ingen tvekan om problemen i klassen, en grupp pojkar som triggar varandra har under en längre tid spridit mer och mer skräck.

– Det är en situation som inte är bra och vi har redan vidtagit åtgärder, säger rektorn för skolan.

Där går meningarna isär. Rektorn som å sin sida hävdar att åtgärder är vidtagna, på andra sidan föräldrar som menar att ingenting händer eller görs i frågan.

– Det händer ingenting. Det är som att göra något är att erkänna att de inte kan sköta sitt jobb. Vilket jag anser att de inte gör, säger en pappa i klassen.

I veckan ska ett föräldramöte hållas i den aktuella klassen där rektor, lärare och föräldrar ska mötas.

– Vi är skyldiga att se till att vi har en bra arbetsmiljö på skolan för elever och personal. Vi har sökt en speciallärare i ca 1,5 år men har inte fått tag i någon med rätt behörighet. Det finns resurser, det vi saknar är rätt kompetens, säger rektorn.

Bra arbetsmiljö verkar inte vara vad som råder just nu, från föräldrasidan saknar man agerande från skolledningen.

– Det har inte hänt någonting. Nu kommer vi ha ett möte och jag vet exakt hur det kommer gå till, sen kommer det troligen inte hända någonting, säger s

Nu har föräldrar valt att hålla sina barn hemma, hur reagerar du på det?

– Jag fick höra det. Det är mycket olyckligt att det ska vara så, vi vill att alla ska känna sig trygga och vilja vara i skolan, säger rektorn.

– Rektorn satt i möte den dagen, enligt mig är det en mindre kris när elever inte kan gå i skolan. Då avbryter man väl sitt möte och tar tag i problemet, men det gjorde rektorn inte, säger en pappa i klassen.