Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar ställde politiker mot väggen

Kala stengolv, proppskåp i torkskåpet och ingen dusch.
I de lokalerna kan fyraåriga dagisbarn tvingas vara om kommunen får som de vill.
I går ställdes politikerna till svars inför oroliga föräldrar.

De senaste årens babyboom i Ljustorp har ställt till det. Redan för tre år sedan flyttades femåringarna till Ljustorpsskolan för att bereda plats för de yngre i vad som då kallades en tillfällig lösning. När det i höstas förelogs att även flytta fyraåringarna till Ljustorpsskolans lokaler, gick föräldrarna i taket.

På gårdagens möte i Ljustorpsskolan svarade rektor Ingrid Persson, förvaltningschef Birgitta Orrebo och Mats Vallin, ordförande i barn- och utbildningsnämnden på föräldrarnas frågor.

Politikerna hade inga konkreta förslag men Mats Vallin lovade att se över olika lösningar som exempelvis baracker.

Att flytta femåringarna var en tillfällig lösning. Du lovade för ett och ett halvt år sedan att det här skulle lösas men inget har hänt, sa Kristina Nordin.

Många delade oron.

Hur ska vi kunna lita på er politiker? Ni sa samma sak den gången och nu har rektorn gått bakom ryggen på oss föräldrar igen, säger pappan Johan Modéer.

Flytten gör att även de äldre barnen får trängre lokaler och förskolegrupperna med de yngsta blir allt större,

Politikerna bara skjuter problemen framför sig i stället för att hitta en mer långsiktig lösning. Här finns inga toalettutrymmen som är anpassade för barn, i skåpet där de torkar kläder finns ett proppskåp och ett kallt stengolv är väl inget som passar fyraåringar, säger Johan Modéer och pekar i den kala korridoren.

Många föräldrar sa i går att de kräver att en riskanalys och ställde frågan vad som händer om de vägrar flytta sina fyraåringar.

Konsekvensen blir att erbjuda plats på andra förskolor, sa Birgitta Orrebo.

Flytten är planerad till mitten av januari.