Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbereder en repris på öppet julfirande i Ånge

Med mindre än 50 dagar kvar till jul så har föreningen Vår framtid inlett en klappjakt. Detta för att kunna återupprepa fjolårets offentliga julfirande i Ånge.

Annons

Alla ska ha möjlighet att få uppleva känslan av glädje och samhörighet på julafton. Det är den röda tråden för arbetet som Vår framtid nu har dragit i gång.

Ett arbete där kommuninvånarnas välvilja och känslor kring samhörighet kommer vara den starkast bidragande faktorn.

För precis som i fjol är Folkets hus i Ånge bokat för att under några timmar erbjuda julgemenskap till de som inte har någon att fira med, eller av andra orsaker känner för att tillbringa en del av julafton i offentligt rum.

– Första gången som vi bjöd in till det här gemensamma julfirandet var i fjol, och då var det drygt hundra besökare som kom. Det tycker jag visar att det finns ett behov av att någon ordnar sådana här saker, säger Per-Erik Persson, en av drivkrafterna bakom julfesten.

Sedan en tid tillbaka så pågår en insamling av julklappar, och där man precis som i fjol kan lämna in dessa gåvor hos Ånge blommor.

– Vad julklappen kostar är helt oväsentligt, för det är tanken som räknas. Man behöver inte slå in den själv heller, men om man gör det så är det bra om man märker upp paketet med om det passar till en pojke, flicka, kvinna eller man, och ungefär i vilken ålder, säger Per-Erik Persson.

Skulle välviljan visa sig vara lika stor som i fjol, så att det blir julklappar över, så kommer man göra någonting liknande som i fjol.

– Då åkte vi ner till sjukhuset med det som blev över, och vi kommer göra någonting liknande i år, förklarar Per-Erik Persson.

Förutom julklappar, mat och pynt så har han också en personlig önskan som han gärna ser slå in. En önskan om att någon skulle vilja bidra till att höja julstämning i lokalen ytterligare ett snäpp.

– Det jag skulle önska är att vi även kunde bjuda på någon form av underhållning, slutar Per-Erik Persson.