Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbjud inte säkra A-traktorer!

Annons

Polisens trafikchef Mats Östman vill förbjuda epor/A-traktorer på grund av trimning, fort- eller buskörning och även för att ”de tar alldeles för mycket plats i trafiken”.

Jag tycker att det är fel, för epor är ett av de sätt som många ungdomar tar sig fram och tillbaka via. Epor är mycket säkrare och billigare än väldigt många mopedbilar.

Mopedbilarna är 70 procent ren plast, medan till exempel en Volvo Duett är rent ut sagt en riktig bil, fast med spärrar som gör att den inte går fortare än 30 kilometer i timmen. Cirka 60 procent av dagens ungdomar vill ha, har ägt eller äger en A-traktor/epa just för att de känner att de är tryggare och säkrare i en epa än vad de skulle vara i en mopedbil.

Om man kör moppe mitt i vintern skulle man frysa ihjäl! Med epa skulle man ha värme i kroppen och torra kläder.

Om jag skulle köra moppe på vintern så skulle jag ramla nästan direkt och det skulle inte bara skada mig, utan hela trafiken.

Kajsa Engenström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel