Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundsordföranden efter Selångers beslut: "Det är långt i från bra"

Distriktet har blivit ett division II-lag fattigare.
Sent i tisdags fattade Selånger FK beslutet på grund av spelarbrist.
– Det är inte bra, det är långt i från bra, säger Medelpads Fotbollförbunds ordförande Lena Wallgren.

Hon tycker det är trist för att inte säga sorgligt.

– Att lilla Medelpad tappar lag på den här nivån är illa. Vi behöver alla lag som vi kan få. Vart ska de här spelarna spela nu? Dessutom ser vi ett uppsving på pojksidan nu där vi får fram flera duktiga spelare, men alla kommer inte bli absoluta elitspelare. Det behövs klubbar som håller till på hygglig nivå.

I och med beslutet tappar Sundsvalls kommun sitt näst bästa lag på herrsidan bakom GIF Sundsvall. IFK Timrå och Ånge IF får ursäkta.

Oron finns förstås där.

– Vi drog i gång ett samarbetsprojekt som vi har legat lite lågt med det senaste året, men det ska vi ta tag i igen. Det handlar om att föreningarna ska samverka så att spelarna kan spela i den klubb som passar deras ambitionsnivå, säger Lena Wallgren.

Selångers beslut kom inte som en blixt från klar himmel för förbundsordföranden.

Signalerna fanns där.

Läs mer: Klart: Selångers herrlag drar sig ur fotbollstvåan: "Har varit väldigt svårt"

– Division II är en tuff serie ur det ekonomiska perspektivet med långa resor. Vi som jobbar i Norrland kämpar på med resedelen. Jörgen Eriksson som är Norrlands representant i förbundsstyrelsen driver den här frågan, men det tar tid och det gäller både att ha tålamod och att vara strateg, säger Lena Wallgren.

Men det hjälper inte Selånger FK i dag.

Klubben som slitit med sin ekonomi för att sedan tvingas dra sig ur på grund av spelarbrist.