Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsstugan vid dansbanan byggs ut

Det har länge projekterats för en utbyggnad av föreningsstugan vid dansbanan i Skatan. Nu har bygglovet äntligen kommit och går allt som planerat ska huset bli dubbelt så stort.
Vi har massa sponsorer som ställer upp för det här, säger en glad Jannie Håkonsen, ordförande i föreningen Tomtarna.

Bottenplattan till utbyggnaden ligger på plats sedan flera år tillbaka och nu kanske det slutligen ska resas ett hus på den gamla grunden. Ombyggnaden beräknas kosta ungefär 400 000 kronor och för det har föreningen Tomtarna sökt bidrag hos kommunen. Men därifrån blev svaret negativt.

Från Sundsvalls kommun fick vi ingenting men vi räknar med att kunna starta byggandet till våren ändå, säger Jannie Håkonsen.

Dels har man lokala sponsorer som ställer upp med material och annan hjälp sedan så drar föreningen själva in pengar till bygget. Dels sker det genom den årliga julmarknaden som arrangeras i Skatan där både knallar och skolbarn deltar i festligheterna inför julfirandet. Till helgen ska föreningsmedlemmarna samlas för att ordna inför årets marknad som innehåller en del nyheter.

I år kommer vi att ha kaféet öppet och det kommer att bli jättebra, säger Jannie Håkonsen.

Pengarna från förra årets marknad har man öronmärkt för bygget men det är mer som föreningen gör för att den efterlängtade utbyggnaden äntligen ska bli av. Erika Öhrnbom är uppväxt i Skatan och både hennes morfar och mamma har varit aktiva i den drygt 60 år gamla föreningen. Hon brukar ha en del aktiviteter med barn i föreningslokalerna och därför tänker man försöka söka pengar till ombyggnationen från allmänna arvsfonden.

Det finns ett speciellt bidrag som man kan söka där om ombyggnaden är till fördel för barn, ungdomar eller handikappade, säger Jannie Håkonsen.

Vid ombyggnationen räknar man också med att isolera byggnaden så att den går att använda året om. Dessutom kommer man att handikappanpassa huset för att på så sätt göra det mer tillgängligt.