Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreslår sex timmars arbetsdag i hemvården

Nätverk Timrå vill att man kortar arbetstiden för de som arbetar inom hemvården. Det kommer partiet att förslå i sitt budgetförslag.

Nätverk Timrå vill införa sextimmars arbetsdag för de som arbetar inom hemvården. I ett pilotprojekt vill partiet att de som arbetar inom hemvården ska erbjudas att jobba 75 procent arbetstid och få 100 procent betalt. Det innebär att de anställa ska arbeta endast sex timmar per dag.

I ett pressmeddelande förklarar Nätverket att flera av de anställda går på knäna i dag. Man oroas också för de höga sjukskrivningstalen och vikariekostnaderna inom kommunen.

Partiet anser att en kortare arbetstid är en social reform och menar att man i Timrå kan införa den på prov. Enligt Nätverk Timrå så testas kortare arbetstid inom vård och omsorg i Göteborg och Umeå.

Förslaget kommer att finnas med i Nätverk Timrås kommande budgetförslag. Det ska också vara fullt finansierat i partiets budget.