Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagargalan: Ånge mobilkranar lämnar över titeln

Efter ett år i sin ägo så lämnar Ånge mobilkranars Stefan Gerling över titeln som Årets företagare.
– Det har helt klart varit en ära att bli utvald, säger han.

För ganska exakt ett år sedan så stod Stefan Gerling på scenen i Erikslunds Folkets hus och fick ta emot ovationerna från närvarande näringslivsaktörer, samtidigt som Företagarna Västra Medelpad överlämnade priset som Årets företagare i Ånge kommun.

– Vi har fått väldigt mycket gratulationer och lyckönskningar efter det här priset, säger Stefan Gerling, och pekar mot sideboarden där pris och diplom står prydligt uppradade tillsammans med modeller av olika mobilkranar.

Han berättar också att utmärkelsen blivit uppmärksammad på riksplanet av branschföreningen, och betonar att det inte bara är han som är Årets företagare.

– Det här priset är för alla anställda också, som är väl förtjänta det här beviset, säger han.

Själv har han suttit vid spakarna sedan början på 2000-talet då han tog över efter pappa Nils. I dag har bolaget arton anställda och ett tjugotal enheter i sin maskinpark.

Har ni använt er av titeln i marknadsföring eller liknande sammanhang?

– Det hade man kanske kunnat göra, men vi har inte använt det på ett sådant sätt. Vi verkar ju i en ganska specifik bransch, så för oss har nog det här priset varit mer en uppskattning på det vi gör.

– Men det har helt klart varit en ära att bli utvald till Årets företagare, säger titelförsvararen.

Hur det såg ut när Stefan Gerling fick ta emot priset på Företagargalan 2014 ser du i klippet här ovanför.