Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagargalan: Barnboksförfattare kan bli Årets rookie

Det finns många sätt att bedriva företag. Till exempel genom att skriva böcker.
– Jag har enskild firma och en jäkla massa kvitton, så visst ser jag mig som företagare, säger Anna Hansson, en av tre som nominerats till priset Årets rookie.

Annons

För tre år sedan så bestämde sig Anna Hansson för att förverkliga en dröm och skriva en bok. Debuten kom i början av 2012 då en e-bok gavs ut, och efter sommaren så kom också debuten "Dansfeber" i tryckt form.

– På den tiden så jobbade jag heltid och skrev vid sidan om, men efter det så blev det mer och mer skrivande och i våras så tog jag beslutet att säga upp mig från mitt jobb för att satsa på skrivandet på heltid, berättar Anna Hansson när vi hälsar på en strålande novemberdag.

Strålande var också känslan när hon för drygt en vecka sedan fick veta att hon blivit nominerad som en av tre företagare till Företagargalans pris Årets rookie.

– Först förstod jag nog inte riktigt att jag var nominerad när de ringde, men det känns så klart jättetrevligt att vara det, säger hon.

Följdfrågan om hon känner sig som en företagare får också ett otvetydigt svar om att så är fallet.

– Jag har enskild firma och en jäkla massa kvitton, så visst ser jag mig som företagare, säger hon och brister ut i skratt.

När vi går ut för fotografering på gården tillhörande den relativt nyinförskaffade villan i Ånge så pekar hon på ett uthus som så småningom ska bli hennes kontor. Något som kan behövas med tanke på vad som väntar framöver.

– Hittills har jag gett ut cirka fyrtio böcker, och jag har även kontrakt på närmare trettio till, berättar Anna Hansson, som även börjat skriva en del för en vuxnare publik.

– Jag skriver noveller till veckotidningarna, och tanken finns självklart på att göra en vuxenbok någon gång.

– Jag har faktiskt börjat på en flera gånger, men det har alltid slutat med att det blivit en ungdomsbok, förklarar hon, samtidigt som förlagan till hunddetektiven Dolly skuttar mot oss.

– Och det här är Selma, säger hon och lyfter upp en av de tre franska bulldoggar som delar tak med Anna och hennes man.

Och vem vet. Kanske flyttar också priset som Årets rookie in senare i kväll.

Fotnot: Efter intervjun får vi även veta att Anna Hansson precis tilldelats Landstingets arbetsstipendium. Läs mer om det här.