Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarmöte om framtiden: "Det finns jättemycket engagemang"

Samverkan och kommunikation. Det var två nyckelord som hördes vid onsdagens företagarmöte om hur företagsklimatet i kommunen ska börja upplevas som bättre.

Det var i samband med att Svenskt Näringsliv fanns på plats i Fränsta för att redovisa resultatet av sin enkät för lokala politiker, tjänstemän och företagare som också ett framtidssyftande möte hölls.

Läs också: Bottenbetyg från företagen i Ånge - attityden upplevs sämre än någonsin

Ett möte mellan kommunens näringslivschef Tommy Eriksson, Företagskrafts Annelie Norrbom, Företagargruppens Bo Berglund, samt Företagarna Västra Medelpads Leif Edh.

Läs också: Han får underkänt av sina egna medlemmar

– Det var två bra möten. Dels så var det bra att få diskussionen mellan företagare och politiker och de åsikter som fanns där, och nu finns också en gemensam ambition om att få till en struktur för hur vi ska samarbeta, säger Tommy Eriksson efter dagens andra sittning.

Läs också: Här är förslaget som kan förbättra företagsklimatet i Ånge

En sittning där man tillsammans nagelfor det arbete som bedrivs i kommuner som Markaryd och Timrå, som båda har framskjutna positioner i Svenskt Näringslivs företagsklimatundersökningar, men också diskuterade förutsättningslöst hur samarbetet mellan kommun och näringsliv kan upplevas som bättre.

– Det som är kul är att företagen sinsemellan upplever att det finns ett väldigt bra klimat här i Ånge kommun. Det vi nu måste göra är att se över och komma fram till ett nytt gemensamt förslag om hur kommunen och företagsorganisationerna ska samarbeta framöver, och det arbetet börjar redan nu, säger Tommy Eriksson.

Läs också: Näringslivet växer i Ånge – 182 nya företag registrerade på fem år

Mellan raderna framgår också att det redan nu finns tankar på hur ett sådant samarbete kan se ut, men då det fortfarande ska slipas och förankras i företagarled så vill han att inte gå in på ämnet djupare än så.

– Det jag kan säga är att det finns jättemycket engagemang kring företagarfrågorna, men också att det sker lite för mycket här och där, så det vi ska göra nu är att få det tydligare, säger Tommy Eriksson, och nämner samverkan och kommunikation som viktiga pusselbitar.

– Jag tror att det kan kommanågonting gott ur det här, slutar han.