Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företaget med kunder över hela världen

De har kunder över hela världen, men ingen i Västernorrland.
I måndags kväll fick Carina och Nicke Jonasson från Ånge chansen att presentera sitt företag – i 45 sekunder.

Åkroken business incubator, som jobbar med rådgivning och coachning mot företag, stod som värd. Ett 25-tal företagare hade samlats för att nätverka och berätta om sin affärsidé i en kort presentation, "pitch". Sex av bolagen fick presentera sin affärsidé för investerare och en av dem var förre Sundsvallsbon Olle Nordberg från tv-programmet Draknästet.

– Det är jätteroligt att han är här. Förhoppningen och vårt mål är såklart att attrahera kapital till våra bolag, säger Helene Ivares som är kommunikationsansvarig på Åkroken business incubator.

Ett av alla företag var Ångeföretaget Recond concept och Descale AB. Det ägs av Nicke Jonasson och Carina Jonasson och de jobbar med energioptimering mot stora industri- och fastighetskunder. Kvällens korta presentation fick vara högst 45 sekunder och de två var väl förberedda.

– Jag tror det tog 44 sekunder. Vi kunde det bägge två men det var jag som tog det. Vi är ett litet företag med jättestora kunder, berättar Carina Jonasson.

Båda två betonar vikten av nätverkande och att träffa andra företagare.

– Det betyder jättemycket att få träffa och få diskutera med dem, säger Nicke Jonasson.

Hemma kan de två prata affärer 24 timmar om dygnet eller ha styrelsemöte vid köksbordet.

– Vi var vettskrämda när vi tog över verksamheten och undrade vad vi hade gjort, säger Nicke Jonasson.

De hoppades att de skulle väcka nyfikenhet och uppmärksamhet kring sitt företag under kvällen och samarbetet med Åkroken business incubator betyder att de får in rådgivare utifrån som ser med helt andra ögon.

– Marknaden finns här i Västernorrland och vi hoppas kunna knyta en partner till oss, säger Carina Jonasson.

Kvällens kapitalevent gick under namnet Drakmästarna.

– Det är entreprenören som ska vara Drakmästaren och håva in en investering. Att prata med Drakarna. Det är tanken bakom namnet, säger Helene Ivares.