Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Författarbesök ska väcka lästlust hos elever i Timrå


Det var förväntansfulla och entusiastiska elever i klass 6C på Böleskolan som fick besök av den välkända författaren Laura Trenter. Hon berättade under föreläsningen om sitt författarskap.


– Jag vill inspirera barn och ungdomar till att läsa och skriva, säger Laura Trenter.

Annons

Författaren Laura Trenter har besökt Timrås sjätte klassare under veckan. Men det är ingenting nytt. I flera år har Timrås bibliotek bokat författare som besöker skolorna i kommunen.

– Jag bokar in den författare som jag tror både killar och tjejer kan vara intresserade av. Denna gång blev det Laura hennes böcker innehåller en del spänning vilket jag tror kan intressera barnen. Meningen är att öka läslusten hos barnen, säger Charlotte Andersson, bibliotekarie på Timrås bibliotek.

Under torsdagen var det Böleskolans tur. Inför besöket hade eleverna läst böcker som Laura Trenter skrivit som bland annat Det brinner!

– Det är viktigt att barnen får träffa någon som skrivit all fantastisk litteratur. Att det faktiskt är en verklig person som ligger bakom den, säger Nina Franzen, lärare på Böleskolan.

Att vara författare innebär inte bara att skriva menar Laura Trenter, för henne är det mycket mer än så.

– Det är mötet med människor som är fantastiskt och att man kan jobba var som helst. Sen brinner jag såklart för att skriva. Det är något jag gjort enda sen min barndom och mina föräldrar var själva författare så det blev nog rätt naturligt.

Klassen hade många frågor att ställa när det var dags för frågestund och det var väldigt nyfikna.

– Det var intressant att lyssna på henne. Yrket som författare verkar kul speciellt att besöka olika länder, säger Maja Andersson, elev i klass 6C.

Man kan se ett ökat intresse hos barnen, menar bibliotekarien Charlotte Andersson.

– Varje gång det har varit en författare på besök kommer flera och lånar böcker, säger Charlotte Andersson.