Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Författare vädjar till Löfven – för rättvisa och humanitet

I ett öppet brev till Stefan Löfven (S) skriver illustratören Marit Törnqvist, i Astrid Lindgrens anda, att statsministern måste agera på Migrationsverkets utvisningar av människor som inte fått en korrekt prövning.

På Dagens Nyheters debattsida får hon nu stöd av bland annat 33 författare. Tillsammans vädjar de till Stefan Löfven om "rättvisa och humanitet".

I artikeln undrar de om Sverige ska vara ett land som begår brott mot mänskliga rättigheter. Men också om befolkningen ska behöva gömma utvisade för att rädda dem från döden.

"Du är ansvarig, Stefan Löfven! Det finns saker man måste göra, annars är man ingen människa utan bara en liten lort, som Astrid skriver i Bröderna Lejonhjärta", skriver de på DN Debatt.

Marit Törnqvist har illustrerat flera av Astrid Lindgrens böcker, skapat Sagotåget på Junibacken och tog initiativ till att 30 000 bilderböcker delades ut på flyktingförläggningar 2015.Astrid Lindgren 1976 i Stockholm. Arkivbild.Bertil Ericson / TT