Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förföljde advokat trots förbud

Trots kontaktförbud skickade mannen 27 mejl till advokaten. Två gånger hotade han också att döda henne.

I mitten av januari meddelades mannen i Sundsvall kontaktförbud gentemot advokaten. Då ska han ha följt efter och ofredat henne en längre tid.

Trots förbudet ska han ha fortsatt följa efter och trakassera advokaten.

Nu står mannen som är i 45-årsåldern åtalad för olaga förföljelse, olaga hot, överträdelse av kontaktförbud och ofredande.

Enligt åtalet tyder mannens mejl på att han är fixerad vid advokaten. Flera av de meddelanden hon fått har innehållit sexuella anspelningar och kränkande uttalanden, dessutom har mannen skickat flera av sina meddelanden till olika tidningar, företag och domstolar.

Gång på gång ska mannen ha sökt upp kvinnan, bland annat då hon arbetat vid domstolar i Sundsvall. Han har även gjort inlägg som uppfattats som hotfulla på facebook.

I förhör har mannen förnekat att han gjort sig skyldig till olaga förföljelse men förra veckan beslutade åklagaren i målet att begära mannen häktad då trakasserierna mot advokaten fortsatt. Sundsvalls tingsrätt häktade mannen eftersom det anses finnas risk för fortsatt brottslighet.

Mannen står sedan tidigare också åtalad för att ha hotat ytterligare en person, en kvinna som utsetts offentligt för att tillvarata hans intressen. I februari och april i år ska han ha lämnat in skrivelser till tingsrätten där han uttryckt att han ska döda henne.

Även i det fallet har mannen förnekat brotten han misstänks för.