Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhandlingarna med Beijer närmar sig slutet – kan bli flytt hösten 2017

Förhandlingar mellan Beijer Bygg och Norra Kajen Exploatering närmar sig slutet.
Det skulle kunna betyda att Beijer flyttar till sitt nya byggvaruhus hösten 2017.

– Jag hoppas att förhandlingarna blir klara under februari, säger Christer Ersson, vd för Norra Kajen Exploatering AB.

Pierre Nyström, vd för Beijer Byggmaterial, säger också att parterna närmar sig en överenskommelse.

– När det gäller det ekonomiska är vi i stort sett det, sedan finns det några mer praktiska frågor som vi fortfarande diskuterar, säger han.

Det nya byggvaruhuset ska ligga nordväst om Kubal, granne med Sundsvalls Byggmaterial – Sundsvalls Träs gamla lokaler.

Förra våren trodde Beijer på en byggstart för det nya byggvaruhuset i höstas. Men förhandlingarna med det kommunala bolaget om flytten från Norra kajen har dragit ut på tiden.

– Våra planer att bygga nytt ligger fast och jag tror på en byggstart under det närmaste halvåret, säger Pierre Nyström.

Byggtiden kan bli cirka ett år, men att flytta ett stort byggvaruhus mitt under högsäsong är förstås ingen önskedröm, så därför kan man räkna med att flytten görs i slutet av nästa år.

Det nya byggvaruhuset kommer att bli 8 000 kvadratmeter, något större än det nuvarande. Beijer räknar med att investeringen inklusive markköpet blir 50–60 miljoner kronor.

– Det kommer att bli jättebra och vi kommer att kunna erbjuda både våra proffskunder och övriga kunder ett ännu bättre sortiment och ännu bättre service, säger Pierre Nyström.

Christer Ersson på Norra Kajen Exploatering hade förstås helst sett att förhandlingarna och flytten hade klarats av tidigare.

– Men det är som det är. Detaljplanen för området där Beijer nu finns är heller inte klar och det dröjer nog ett år till, så det kanske timar rätt bra ändå, kommenterar han.